Ögonlocksplastik

Ögonlockslyft skapar ett yngre, piggare och gladare utseende hos såväl män som kvinnor.
Övre ögonlock 22.000 kr

Redan vid 30–35 års ålder börjar man ofta notera en sämre hudelasticitet med ett tilltagande hudöverskott i de övre ögonlocken. På äldre människor kan ögonlockshuden ibland hänga så mycket att synen störs. Det kan även bildas påsar som innehåller fett, ett fett som normalt omger ögonen, men nu på grund av sämre elasticitet i vävnaden "bullar" fram.

Därefter följer andra tecken så som en gradvis sänkning av ögonbrynen med horisontella veck i pannan och vertikala veck mellan ögonbrynen. Konsekvensen kan bli ett mer bistert och trött utseende. Men det kan även vara funktionellt störande, till exempel för att man veckar pannan för att lyfta ögonbrynen, något som kan leda till spänningshuvudvärk.

Se exempel på restultat av ögonlocksplastik.

Operationen

Operationen är mycket vanlig och tacksam. De första dagarnas svullnad och ibland missfärgning avtar snabbt efter att stygnen tagits en vecka senare. 

Anders Nilsson, doktor, specialist i plastikkirurgi och allmän kirurgi

Behandlingsalternativ

Välkommen in

Hos oss får du alltid ett varmt mottagande och vår duktiga personal svarar gärna på dina frågor. Vi erbjuder alltid gratis konsultation, så tveka inte att kontakta oss

Kontakta oss
Sidfotsbild