Rumpförstoring - Brazilian Buttlift

Ett alternativ för dig som gått ned i vikt, vid stigande ålder eller för dig som önskar en ökad kurvighet.
55 000 - 70 000 kr

Vad är en rumpförstoring eller ett Brazilian Buttlift? 

Brazilian Buttlift är en typ av rumpförstoring som definierar din rumpa och önskad form skapas av kroppseget fett. Rumpan formas genom att fettsuga områden så som mage, lår eller rygg exempelvis beroende på vart man önskar mindre fettdepåer. Fettet läggs sedan in i rumpans övre del och/eller på sidorna av rumpan för att skapa den form som du önskar. Vi skulpterar rumpan genom fettsugning och sedan applicerar vi fettet för att skapa önskat resultat. Ett BBL-ingrepp ger därför en fettsugning och ökad definition på områden där det önskas i ett, vilket har gjort det till ett populärt och tacksamt ingrepp. 

Vanliga skäl till Brazilian Buttlift

Skälen till att göra en rumpförstoring varierar, men återkommande anledningar kan vara att du gått ned mycket i vikt och känner ett behov av att ta bort överskottshud och skapa större definition. Andra anledningar kan vara att man önskar en ökad kurvighet över stussen och i samband med det vill ta bort oönskade fettdepåer på andra områden. Ett annat skäl kan också vara stigande ålder som bidrar till en mindre plumpighet och ökad hängighet över stussen vilket man vill åtgärda. 

Hur lång tid tar operationen?

Operationen tar ca 2 timmar och genomförs i narkos.

Att tänka på inför en rumpförstoring

För att kunna genomföra ingreppet så krävs det att: 
- Du har ett normalt BMI 
- Det finns fett runt om rumpan som kan användas 
- Du får inte röka 4 veckor före och efter ingreppet 

Det är också viktigt att hur ett BBL kan utföras beror på dina individuella förutsättningar för ingreppet, eftersom att ett Brazilian Buttlift görs med kroppseget fett. Detta förklarar vi förstås och går igenom med dig på en konsultation. Det är viktigt att veta att man inte kan tillsätta för stora volymer av transplanterat fett för då ökar riskerna mycket för infektion och ojämnheter bland annat. 

Efter en rumpförstoring 

Vid en rumpförstoring görs en fettsugning och fettransplantation i ett, vilket bara resulterar i ett flertal mindre ärr, ca 3-4 mm stora. Vid stora mängder överskottshud som behöver spännas till, eller om du gjort ett kombinerat rumplyft, så blir det ett ärr utmed rumpans övre gräns. 

Efter ingreppet får du förband och kompressionsförband över de transplanterade områdena. 
Efter fettinjektionen så blir vävnaden svullen vilket innebär att det blir ungefär dubbelt så stort som slutresultatet kommer vara, det vill säga att ungefär 50% av volymen man får direkt efter rumpförstoringen blir bestående. Ungefär två tredjedelar av de flyttade fettcellerna blir bestående. Efter ca två månader kan du se det slutgiltiga och bestående resultatet. Fettransplantation är inte som implantat, det vill säga det flyttade fettet kommer bete sig precis som allt annat fett på din kropp vilket betyder att om du går upp i vikt kommer din rumpa öka i volym och tvärtom. 

Efter en rumpförstoring beräknas en två veckors sjukskrivningstid. Rumpan och ryggen får inte belastas på två veckor, vilket innebär att det inte går att sova eller ligga på rygg på två veckor. Att sitta på höga stolar och bara belasta nedre delarna av rumpan brukar oftast kännas okej. 

 

  • Pris

    55 000 - 70 000 kr

Anders Nilsson

Anders Nilsson, Doktor, specialist i plastikkirurgi och allmän kirurgi

Välkommen in

Hos oss får du alltid ett varmt mottagande och vår duktiga personal svarar gärna på dina frågor. Vi erbjuder alltid gratis konsultation, så tveka inte att kontakta oss

Kontakta oss
Sidfotsbild